UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

Glasvezel, internetten met de snelheid van het licht

Geplaatst op 26 Augustus 2012

Om ons huidige niveau van snel internet te kunnen blijven handhaven en wellicht zelfs nog verder te kunnen uitbouwen zijn diverse internet providers reeds enkele jaren geleden begonnen met het leggen van een glasvezel netwerk.
Noblesse oblige, was aanbieder KPN één van de eersten met het uitbouwen van een glasvezel netwerk. Glasvezel transporteert data met de snelheid van het licht en is daardoor zeer geschikt om onze hoge standaard van communicatie te blijven garanderen. Combinatie internet abonnementen zoals uitbreidingen met digitale radio en digitale televisie zullen daardoor in de toekomst wellicht nog verder worden ontwikkeld.

Internet aanbieder Tele 2, heeft onlangs aangekondigd om ook in de glasvezel verbinding te stappen. Vanaf oktober 2012 wordt verwacht dat in enkele steden, zoals Leeuwarden, Enschede Almere en Hoofdorp de eerste consumenten kunnen worden aangesloten. Momenteel zijn in Nederland ruim 1 miljoen huishoudens op glasvezel aangesloten, maar wie weet bent u de volgende.

Wilt u meer weten over glasvezel of wilt u een glasvezel abonnement vergelijken, klik dan op internet via glasvezel..

Terug naar het overzicht