UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

Provider KPN wil glasvezelbeheerder reggefiber overnemen

Geplaatst op 07 Mei 2014


Provider KPN is voornemens de glasvezelnetwerk beheerder Reggefiber volledig in te lijfen. KPN krijgt door de overname volledige zeggenschap over de netwerk beheerder, dit tot grote zorg van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De ACM vreest dat de overname gevolgen gaat hebben voor de overige glasvezel aanbieders.


Reggefiber is al deels van KPNReggefiber is al deels van KPN, doordat het ooit is opgericht door Reggeborgh en KPN samen, met als doel het opzetten, uitrollen en beheren van het glasvezel netwerk in Nederland. De ACM wil nu onderzoeken of met de geplande overname, de voorwaarden voor de andere internet aanbieders die gebruik maken van het netwerk, in het gedrang komen.


Analyse van de TelecommarktDe ACM is reeds enige tijd bezig met een analyse van de Nederlandse Telecommarkt, waar reeds een harde en behoorlijke concurrentie heerst. Toch is er bij de ACM, het idee dat de markt nog niet transparant genoeg is en kan de uitkomst zijn dat dominante aanbieders gedwongen worden anderen toegang te bieden tot hun netwerk.

Terug naar het overzicht