UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

Welke internetsnelheid heb ik nodig voor games?

Geplaatst op 28 Juni 2012

In vervolg op het artikel ‘Super snel internet, mega snel internet, wat ben ik nodig?‘ 
Voor de keuze van een internet abonnement spelen een aantal belangrijke criteria de hoofdrol.


Ten eerste de vraag, wat wil ik met dit internet abonnement?. In dit artikel gaan we uit van de internetter die een hoge aanspraak maakt op zijn internet verbinding, de gamer. Velen denken dat voor het spelen van online games, een uitermate hoge internetsnelheid noodzakelijk is. Ten dele is dit waar, maar uitermate hoog is ook een beetje overdreven, tenzij er meer activiteiten tegelijkertijd over uw internetverbinding worden uitgevoerd, zoals TV en telefonie.

Ervan uitgaande dat u de enige gebruiker bent van de internetverbinding, dan is een internet snelheid van ongeveer 10 Mb/s ruimschoots genoeg. Wanneer echter ook uw televisie, telefonie en eventueel meerdere computers gebruik maken van uw netwerk, dan wordt een hogere internetsnelheid wel geadviseerd. 

De meeste internet providers, hebben tegenwoordig een ruim aanbod aan internet abonnementen voor de veeleisende gebruiker. Voor een overzicht met vergelijker, verwijzen we u naar de pagina internet abonnementen vergelijken. Hier kunt u middels het bijstellen van opties het voor u ideale internet pakket samenstellen.

Wat bij het spelen van online games naast de downloadsnelheid van belang is, is de ping snelheid. Oftewel de reactiesnelheid van de server. Deze bepaalt namelijk naast de internetsnelheid, de snelheid van verwerking van de verzonden pakketjes. Een vertraging in de ping snelheid, kan haperingen in uw spel veroorzaken.

Voor meer informatie over snel internet en de internet snelheid verwijzen we u naar Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Bereken eenvoudig het verschil tussen bits, bytes mbit/s etc. met de Vergelijk uw internet pakket op snelheid met onze bits en bytes calculator

Terug naar het overzicht