UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

De goedkoopste internetproviders

In financieel moeilijkere tijden zoekt elke consument naar een besparing op de kosten. We weten immers niet wat ons te wachten staat en het gevoel zegt dan toch dat we één en ander moeten gaan bezuinigen. Telecom is één van de kostenposten die een variabel en vast kostenaspect hebben. Voor wat betreft het variabele kostendeel heb je de uitgaven vaak snel in de hand. Bij variabel spreken we dan over de belkosten en met minder en korter bellen heb je deze kosten snel in de hand. Een ander verhaal wordt het met de vaste kosten, hieronder valt het internetabonnement, de tv aansluiting en het vast recht van de telefoonlijn. Deze kosten blijven onveranderd en daarmee op korte termijn niet te beïnvloeden.

Ervan uitgaande dat u alle abonnementen heeft op dit gebied, dus internet en bellen en een digitale tv aansluiting, dan gaat u dus op zoek naar de laagste prijs. Net zoals bij alle producten heb je dure producenten en goedkopere, waarbij het niet altijd gezegd is dat de goedkopere per definitie veel minder zijn. Een veelgestelde vraag is dus ook, wie zijn de goedkoopste internetproviders?

De goedkoopste internetproviders

Binnen de Telco branche heb je een veelvoud aan internetaanbieders, kabel of ADSL en tegenwoordig ook nog glasvezel. Hierin gaan we straks een splitsing aanbrengen, want kabel, glasvezel en ADSL zijn verschillen die niet zo maar met elkaar vergeleken kunnen worden. Toch is ook in deze grote hoop de vraag gerechtvaardigd welke goedkope internetproviders er zijn.

Momenteel (2013) zijn met name de internetaanbieders Tele2, Telfort en Online.nl de grote prijsvechters, waarbij gezegd moet worden dat met name Tele 2 dit behaald door de prijsstunt Razendsnel internet voor €7,50 per maand.

De Top 3 Goedkoopste internetprovider aanbiedingen van dit moment

  • 1 Tele2- Razendsnel internet voor maar €7,50 per maand
  • 2 Online.nl - Supersnel internet voor maar €9,95 per maand
  • 3 Telfort internet instap voor €21 per maand

Bovenstaande aanbiedingen zijn op basis van ADSL en alleen internet. Wilt u weten wie de goedkoopste internetprovider is met internet en bellen of wie de goedkoopste internetprovider is met het aanbod internet + bellen + digitale TV? Klik dan op de link van de betreffende pagina.

Kabel internet, glasvezel internet of ADSL

Tussen Kabel, Glasvezel en ADSL internet zit toch wel een verschil wat uiteraard ook in de prijs tot uitdrukking komt. U moet er rekening mee houden dat Kabel internet en Glasvezel internet een constantere snelheid kunnen bieden dan ADSL internet. Zo'n kwaliteit ziet u dan wel terug in de prijs. Voor een vergelijking van de goedkoopste Kabel internetproviders verwijzen we u naar deze pagina. Voor een vergelijking van de goedkoopste Glasvezel internetproviders verwijzen we u naar de pagina internet via glasvezel.