UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

Hoe kan ik besparen op mijn internetkosten?

In economisch mindere tijden, kijkt iedereen nog scherper naar zijn uitgaven. Logisch want geld uitgeven gaat makkelijk, maar verdienen daar moet je hard voor werken. Misschien behoor je wel tot de groep die zojuist zijn baan is kwijt geraakt, of moet er gewoon dringend in de uitgaven worden bezuinigd omdat er meer uit gaat dan er binnen komt. Wat uw redenen ook zijn, besparen loont altijd.

Waarop kan ik besparen bij mijn internet abonnement?

Allereerst is het verstandig eerlijk te kijken naar uw abonnement. Wellicht heeft u in de gedachte dat het erg handig is gekozen voor het snelste abonnement dat momenteel wordt aangeboden. Maar de vraag is bent u zo'n snel internet pakket wel nodig?
Des te uitgebreider een internet pakket is, des te hoger de maandlasten. Ga dus goed na of uw gebruik van internet wel een dergelijk abonnement vraagt, oftewel kan het niet met een beetje minder snel toe? Hiervoor vindt u een tabel op onze website, waar u globaal kunt zien welke internet snelheden u nodig heeft bij welk gebruik.

Omlaag in internet snelheid of veranderen van internetpakket?

Blijkt nu uit de tabel dat u een te snel internet abonnement heeft, dan is het aan te raden bij de afloop van de contractsperiode te kiezen voor een lager abonnement of voor een andere internetaanbieder. Tussentijds verlagen zal vaak niet gaan, uiteraard is het aan te bevelen toch hierover contact met uw internet provider op te nemen. Wat veelal gedurende een contract periode wel kan is het uitbreiden van een internet pakket. Maar waar zit de besparing op mijn internetkosten dan? Zult u zich vast afvragen. Combineren van uw telefonie en televisie abonnementen kan ook een besparing zijn op uw internet abonnement. Eigenlijk is het een besparing op uw totale abonnementsuitgaven. Gecombineerde internetpakketten, ook wel alles in 1 pakketten genoemd, zijn vaak opgeteld goedkoper, dan internet, telefoon en TV afzonderlijk.

Omlaag in kosten wanneer het kan en zo goedkoper internet

In het kort zullen we u nog enkele bespaartips meegeven, zodat u zo snel mogelijk kunt gaan besparen op uw maandelijkse internet, telefoon en TV uitgaven.
  • Stap over van internetprovider wanneer dit kan
  • Neem een lager abonnement gedurende het contract wanneer de internet provider dit toestaat
  • Neem bij het aangaan van een contract niet direct het duurste abonnement, maar kijk wat u nodig heeft
  • Probeer uw internet, TV en Telefonie te bundelen in één abonnement (alles in 1 pakket)
  • Vergelijk de internet providers, elke keer wanneer uw abonnement afloopt. De prijzen stellen zich regelmatig bij en overstappen kan lonend zijn
  • Zeg tijdig uw internet abonnement op, het scheelt wellicht niet heel veel, maar elke euro is er één
  • Besparen op uw internet kosten kan lonend zijn en u zelfs een paar honderd euro per jaar besparen