UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

Meest gestelde vragen

Problemen met een langzame/trage internet verbinding?

De snelheid van uw internet-verbinding is afhankelijk van een aantal factoren, hieronder een overzicht.

De gebruikte techniek

Bij gebruik van ADSL via de vaste telefoonaansluiting is de snelheid erg afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Bij afstanden van meer dan 1km zakt de snelheid van internet al snel. Bij kabel- en glasvezelinternet is dit geen beperking. Bovendien kunnen de gebruikte kabels binnenshuis ook de snelheid negatief beïnvloeden.

Tijdstip

Als u om 8 uur 's ochtends de website probeert te bezoeken, is deze dan sneller dan dat u het savonds probeert? Dan heeft dit te maken met de drukte op het netwerk.

Plaats van de website/informatie

De plaats waar de informatie vandaan wordt gehaald: een website in Nederland is vaak sneller te bereiken dan een website in China.

Openstaande verbindingen

Het aantal openstaande verbindingen op uw computer; u kunt hierbij denken aan meerdere downloads die tegelijk actief zijn of share-programma's zoals BitTorrent. Ook virusscanners en firewallsoftware kunnen de snelheid negatief beïnvloeden! Upload u op dat moment veel? dan betekend dat ook dat de reactie snelheid trager wordt.

Virussen, adware en spyware

De aanwezigheid van virussen, adware of spyware kunnen de snelheid van uw internet-verbinding negatief beïnvloeden. Deze ongewenste programma's kunnen veel kracht van uw computer of internet-verbinding vergen. Voor een goede virus scanner adviseren wij Avast, klik hier voor meer informatie over deze spyware/virusscanner.

Browser

Het kan soms helpen om de cache/internet geschiedenis van uw browser te legen. Het maakt ook verschil welke internetbrowser u gebruikt. De internetbrowser van Google Chrome is momenteel de snelste en veiligste!

Storing of onderhoud

Het is mogelijk dat uw aanbieder of de beheerder van het netwerk waar u gebruik van maakt bezig is met onderhoud in de wijk of dat er een storing is. In dat geval kunt u uiteraard contact opnemen met uw internetaanbieder.