UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

WiFi raakt steeds meer ingeburgerd

Veel mensen beschikken reeds over een WiFi verbinding in huis. WiFi staat voor Wireless Fidelity en stelt u in staat draadloos internet op PC, Laptop, smartphone, tablet pc, draadloze printer of gameconsole te benutten. 

Wanneer u over een smartphone beschikt, stelt WiFi u in staat veel te besparen op uw Mb gebruik, door in huis gebruik te maken van de draadloze internetverbinding. Veel tankstations, eetgelegenheden en bedrijven stellen WiFi kosteloos aan de bezoeker ter beschikking.

WiFi Bereik

Het bereik van een WiFi router is ca. 50 meter, waardoor draadloos internet ook buitenshuis kan worden gebruikt. Zo kunt u vanuit uw luie stoel in de tuin internetbankieren, mailen, internetten en uw facebook account bijwerken. Kortom eigenlijk is WiFi een onmisbaar element in uw internetabonnement. 

WiFi Router

De WiFi router wordt door veel internet providers gratis ter beschikking gesteld bij het internetabonnement, in sommige gevallen tegen betaling van borg die u terug ontvangt bij het beëindigen van uw abonnement. Bij veel internetaanbieders is het gebruikelijk dat u binnen het internet abonnement een standaard router krijgt  toebedeeld en u tegen meerprijs kunt kiezen voor een uitgebreidere WiFi Router.

WiFi netwerk goed beveiligen

Aangezien uw draadloze netwerk een groot bereik heeft, is het aan te raden om dit goed te beveiligen. Een onbeveiligd netwerk stelt passanten in staat  om niet alleen gratis gebruik te maken van uw verbinding, maar indien u over een netwerk beschikt tussen meerdere computers, ook hierin 'in te breken' en zo bij uw persoonlijke documenten te komen. Beveiliging van uw router middels een wachtwoord is dus zeker aan te raden. U kunt uw draadloze internet verbinding beveiligen op meerdere manieren, waarbij het Wep of WPA protocol het meest gebruikt wordt. Meer hierover vindt u in de installatie handleiding van uw draadloze router.