UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

De duim omhoog voor Nederlandse internetproviders en netwerk

Geplaatst op 21 April 2014

De duim omhoog voor de kwaliteit van het Nederlandse internet netwerk en de internetproviders. We staan bovenaan de lijst van de tien snelste Netflix landen.

De streaming video dienst, die in september 2013 van start ging laat weten welke landen het beste scoren in de doorvoersnelheid. Nederland bezet hierin een eerste plaats met een gemiddelde snelheid van 3,5 Mbps, gevolgd door Zweden en Denemarken met 3,1 Mbps. Plaatst 8 wordt gek genoeg bezet door Amerika, de thuisbasis van Netflix, met een gemiddelde snelheid van 2,2 Mbps.


De snelste internetproviders volgens Netflix


In haar onderzoek publiceert Netflix tevens welke internetproviders het snelste zijn met de doorvoer van de streaming dienst. Caiway en Ziggo voeren de lijst aan met een gemiddelde snelheid van 3,71 Mbps, gevolgd door respectievelijk de internet providers Zeelandnet met 3,59 Mbps, UPC met 3,57 Mbps, KPN met 3,31 Mbps, XS4ALL met 3,22 Mbps en de ADSL aanbieders Online en Tele2 sluiten de lijst met altijd nog een gemiddelde snelheid van 3,15 Mbps en 3,08 Mbps. Hiermee is de hekkensluiter Tele2 altijd nog sneller dan de gemiddelde snelheid in andere Netflix landen.

Terug naar het overzicht