UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

Internet provider UPC wil WiFi in bushokjes

Geplaatst op 09 December 2013

Internet provider UPC wil WIFI mogelijk maken in bushokjes en start daartoe een pilot, met Reclamebureau CBS Outdoor. In deze pilot worden gratis openbare WiFi hotspots toegangkelijk gemaakt in vijf bushokjes in Hilversum en Eindhoven.

Gratis WiFi in de trein


In een eerder stadium werden treinen en bussen al voorzien van een WiFi-verbinding waarbij consumenten tijdens de reis gratis kunnen mailen, surfen of chatten. Internet provider UPC gaat nu ook WiFi-hotspots beschikbaar stellen in bushokjes. Daarvoor is de kabel provider gaan samenwerken met CBS Outdoor. In eerste instantie worden dus 5 bushokjes in Hilversum en Eindhoven omgebouwd tot Openbaar WiFi punt. Wellicht wordt bij succes dit aantal verder uitgebreid.

Gratis Wifi van UPC werkt zo


Gratis WiFi van UPC werkt als volgt; Bijvoorbeeld Smartphone gebruikers kunnen gratis inloggen op het WiFi-netwerk. Bij het inloggen krijgen zij een landingspagina te zien met reclame van een adverteerder, na het wegklikken kan men vrij gebruik maken van internet. Welke internet snelheid UPC gaat aanbieden wordt nog niet vermeld. Voor zover bekend is dit de eerste keer dat abri’s worden voorzien van WiFi. De kabel internet provider stelt zijn breedband netwerk en ondersteunde diensten beschikbaar, terwijl CBS Outdoor zorgt voor de locaties en een platform biedt voor adverteerders.

Wilt u meer weten over UPC, ga dan naar de pagina met producten van internet provider UPC >>

Terug naar het overzicht