UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

KPN wil modem delen met andere KPN klanten

Geplaatst op 23 Januari 2013

Internetprovider KPN wil dat KPN klanten vrijwillig een deel van hun WiFi modem beschikbaar gaan stellen aan andere KPN klanten. Daartoe gaat het internetbedrijf samenwerken met het Spaanse bedrijf Fon, die de techniek hiervoor al langer succesvol inzet in andere landen.

Meer bereik
Doordat een deel van de Wifi beschikbaar gesteld wordt in een openbaar gedeelte, kunnen smartphone gebruikers in de omgeving van een dergelijke WiFi router, gebruik maken van dit openbaar gemaakte net. Hierdoor kunnen in de toekomst ook KPN klanten in het buitenland gebruik maken van zulke stukken openbaar netwerk, voor smartphone of Ipad.

Internetproviders UPC en Ziggo hebben in een eerder stadium al aangekondigt hier ook mee bezig te zijn, waarbij Internet provider Ziggo reeds wil gaan beginnen in de Groningen, met het delen van een stuk WiFi router.

Hoe een en ander exact zal worden ingevuld en wat het gaat betekenen, voor bijvoorbeeld verantwoordelijkheid, downloadsnelheid van het abonnement etc, zal in de komende maanden moeten gaan blijken.

De beschikbaarheid van deze dienst zal waarschijnlijk pas eind dit jaar van kracht zijn.

Terug naar het overzicht