UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

Markt voor kabel aanbieders wordt waarschijnlijk geopend

Geplaatst op 03 Februari 2014

Het kabinet in de vertegenwoordiging van minister Henk Kamp is van plan om de kabel markt te openen voor andere aanbieders door de kabelmarkt gelijk te stellen aan die van ADSL en Glasvezel. Met het beeindigen van de monopoliepositie denkt minister Kamp de keuze aan abonnementen te verhogen en dat daarmee de prijzen omlaag zullen gaan.

Einde aan monopoliepositie zorgt voor meer keuze in internetpakketten


Het beëindigen van de monopoliepositie van de huidige internetproviders (UPC, Ziggo en Zeelandnet), moet gaan zorgen voor meer keuze in de huidige kabelgebieden. Meer keuze leidt automatisch tot een prijsslag, wat de consument uiteindelijk ten goede komt.

Europa kan nog roet in het eten gooien


We verwachten het niet, maar Europa kan nog roet in het eten gooien door geen toestemming te geven. Wat ook nog kan gaan gebeuren is dat de kabelmarkt alleen in Nederland zal worden opengesteld.

Gelijk trekken van Kabel, ADSL en Glasvezel is wel zo fairHet gelijk trekken van de kabel markt met die van ADSL en Glasvezel is wel zo fair. Ook wij van keuzein internetproviders zien niet in waar deze markt verschilt van die van de andere breedband aanbieders. Een verhoging van de keuze in internetproviders komt u als consument alleen maar ten goede in uw portemonnee.

Terug naar het overzicht