UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

Meer concurrentie maakt mobiel internet goedkoper

Geplaatst op 24 Maart 2014

Concurrentie tussen telecom bedrijven zorgt ervoor dat mobiel internet goedkoper wordt en vaker wordt gebruikt, aldus een van ReWheel gepubliceerd in de Financial Times

Het klinkt als logica, maar concurrentie maakt internet goedkoper


Het klinkt als logica, het onderzoek zoals de Financial Times heeft gepubliceerd. Vele markten werden om deze reden vrijgegeven voor nieuwe aanbieders. Ook de markt voor internet providers is op deze wijze geliberaliseerd en dat leidt dus nu bij de mobiele internetproviders ook tot een daling van de prijzen van internetabonnementen.

Een lager maandbedrag, dus goedkoper internet, leidt weer tot een gestegen gebruik. Met name in de mobiele internet markt waar bedragen moeten worden betaald per gebruikte hoeveelheid data, zie je dat in landen met een hoge concurrentie de prijzen aanmerkelijk lager liggen en de abonnementen een veel hogere internetsnelheid hebben.

Consolidatie in de europese kabel- en adsl- internet markt


Met name in de europese markt is er al jaren een dalende omzet merkbaar wanneer het gaat om mobiel internet. Dit wordt in veel gevallen veroorzaakt door gratis diensten als Whatsapp of Hangouts. Maar ook in de markt van ADSL en Kabel internet staan de prijzen onder druk. Mede om deze reden is er een duidelijke consolidatie merkbaar. Liberty Global dat onlangs kabel aanbieder Ziggo volledig heeft ingelijfd en E Plus dat in de belangstelling staat van Telefónica Deutschland.

Terug naar het overzicht