UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

Moederbedrijf UPC wil Ziggo overnemen

Geplaatst op 27 Januari 2014

Liberty Global, het moederbedrijf van Kabel aanbieder UPC, is van plan het andere kabelbedrijf Ziggo volledig over te nemen. Liberty Global bezit reeds 30 procent van de aandelen Ziggo en wil nu de overige 70 procent overnemen. Wanneer de NMA en de Europese mededingingsautoriteiten, alsmede natuurlijk de aandeelhouders akkoord gaan dan bereikt Liberty Global 90 procent van de huishoudens.

Overname Ziggo door UPC nog van vele factoren afhankelijk


De overname is nog lang niet rond, blijkt uit uitspraken van een zegsman van Liberty Global. Ten eerste zullen een meerderheid van de aandeelhouders van Ziggo Akkoord moeten gaan. Daarnaast moeten de NMA en de Europese Mededingingsautoriteit ook nog hun akkoord moeten geven. Alles bij elkaar kan het nog wel eens lang duren voordat het volledig is afgerond.

De samenwerking maakt een sterk bedrijf


Hoewel Liberty Global de naam Ziggo in Nederland zal laten voortbestaan, komt uit de samenwerking wel een zeer groot kabelbedrijf tevoorschijn. Met ruim 7 miljoen huishoudens zal Liberty Global met ruim 90% van de internet- en TVaansluitingen in Nederland de markt domineren.

Terug naar het overzicht