UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

Nieuwe regels omtrent de snelheid van uw internetverbinding

Geplaatst op 16 Juli 2012

Een groep van internetproviders (KPN, Ziggo, UPC, Tele2, Solcon, CaiW, NLKabel, Concepts, Vodafone en T-Mobile) heeft besloten u bij het afsluiten van een abonnement de realistische internetsnelheden te gaan vermelden. Basis hiervoor is gelegd door onderzoeksbureau TNO dat op meerdere momenten van de dag, alsmede de verbinding in huis zelf, van gebruikers heeft doorgemeten en meegenomen in een gemiddelde internet snelheid.

De snelheden die veel internetproviders opgeven worden namelijk niet altijd gehaald. Snel internet is daarmee niet altijd snel internet. Het is niet alleen de provider die erop van invloed is, maar ook uw verbinding in huis heeft hierop invloed, alsmede de afstand vanaf u tot de eerste verdeler. Soms komt namelijk de uitspraak, “de laatste van het lijntje” echt voor en heeft u een aanmerkelijk tragere verbinding dan anderen bij dezelfde internetprovider.

Keuze in internetproviders, juicht deze ontwikkeling toe. Het is onze taak als vergelijker om u van een zo transparant mogelijke vergelijking te voorzien en deze ontwikkeling van transparantie in de gerealiseerde internet snelheid draagt ook daaraan weer een steentje bij.

Terug naar het overzicht