UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

Sneller internet Nederlandse huishoudens door hogere gemiddelde internetsnelheid

Geplaatst op 20 Maart 2013

Sneller internet bij de Nederlandse huishoudens blijkt uit een derde kwartaal 2012 onderzoek van de OPTA, aldus publicatie op haar website.

Sneller internet voornamelijk bij kabel internet


De klanten met een kabel internet of ADSL internetverbinding hebben meerendeels een internetsnelheid die hoger is dan 10Mb/s. Volgens het onderzoek had een steeds grotere groep van huishoudens de beschikking over een internetsnelheid van 30Mb/s en hoger. De lagere snelheid werd voornamelijk gerealiseerd bij de huishoudens met een ADSL aansluiting.

Groei van kabelinternet en glasvezel aansluitingen


In vergelijking tot hetzelfde kwartaal een jaar eerder bleek met name dat het aandeel kabel internet en glasvezel internet aansluitingen sterk is toegenomen. Met name het aandeel glasvezel abonnementen steeg sterk, waar juist het aantal ADSL aansluitingen afnam.

Afname ADSL internetaansluitingen en toch gelijkblijvend marktaandeel internetproviders


Het aandeel ADSL aansluitingen is blijkens het onderzoek afnemend. Dit kan te wijten zijn aan de werkelijk gerealiseerde internetsnelheid ten opzichte van de vermelde snelheid. Bekend is dat met name de afstand tot de centrale in de wijk, de werkelijke ADSL internet snelheid sterk kan beïnvloeden. Toch wisten de Internet providers hun marktaandeel te handhaven. Dit laatste kan weer worden veroorzaakt doordat de meeste internetproviders zich ook op het glasvezel internet vlak begeven.

Terug naar het overzicht