UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

Terugblik internetproviders 2013

Geplaatst op 13 Januari 2014

De meest gekozen pakketten volgens Keuze in Internetproviders.nl in 2013? Breedband of ADSL verbinding, in 2013 ging de voorkeur duidelijk uit naar de prijs


Goedkoop internet pakket voert de boventoon


Duidelijk merken we bij Keuze in Internetproviders dat de economische misère ook zijn weerslag heeft op de maandelijkse internet uitgaven van onze klanten. Bij de keuze voor een internetpakket eventueel aangevuld met extra’s als bellen of digitale TV zien we dat de voorkeur uitgaat naar pakketten van de scherper geprijsde providers zoals Online.nl of Tele2.


Prijs belangrijker dan snelheid


Wanneer dan de keuze gemaakt moet worden tussen prijs of een hogere snelheid dan merken we duidelijk dat de prijs een hogere prioriteit heeft dan de snelheid van het internetpakket. Nu zijn er ook praktisch geen langzame pakketten meer en daarom merk je duidelijk dat de consument in de vergelijking die ze maakt bij onze producten de voorkeur geeft aan een lager maandbedrag.


Logische keuze voor een lager maandbedrag


Zoals we allemaal weten kun je je geld maar één keer uitgeven en daarom zien we ook dat er met name scherp op het maandbedrag wordt gelet. Eventuele eenmalige bijkomende kosten zijn in deze prijs vergelijking van ondergeschikt belang omdat deze maar eenmalig zijn. Een tientje per maand meer maakt aan het einde van het jaar al snel 120 euro meer en dat tikt toch aan.


De Goedkoopste internetpakketten uit 2013


In 2013 kwamen de volgende twee internetpakketten als meest bekeken uit de bus:

1. Online internet + bellen


2. Tele 2 Internet + bellen + TV


De Vooruitblik voor 2014 leest u hier >>>

Terug naar het overzicht