UPCZiggoOnline.nlXS4AllTele2TelfortScarletKPNCanaldigitaal

Waarschuwing voor zware WiFi routers

Geplaatst op 26 November 2012

Standaard levert uw internetprovider veelal een router of WiFi (draadloze) router bij uw internet pakket. Op internet zijn echter ook zogenaamde zware WiFi Routers te krijgen. Deze mogen in Nederland wel verhandeld, maar niet gebruikt worden. Deze nederlandse spagaat is niet onbekend op andere terreinen en schijnbaar nu ook mogelijk binnen de internet providers markt.

Het agentschap Telecom zal daarom er scherper op controleren. Vooral restaurants, tankstations, campings en noem maar op, bieden gratis internet toegang. Om dit krachtig te houden wordt er gebruik gemaakt van sterkere WiFi routers.

Er zijn ook andere opties om de verbinding goed te houden. Het zal u immers niet onbekend voorkomen, dat ook u op enkele plekken in uw huis, geen snel internet meer heeft of een slechte internet verbinding. De snelheid van uw internetverbinding gaat zowieso iets omlaag door gebruik van ADSL en ook door gebruik van WiFi. De kwaliteit van de verbinding echter wordt met name bepaald door de plaats van de router in uw huis. Plaats de router zo hoog mogelijk of maak gebruik van WiFi repeaters. Deze herhalen het signaal van uw WiFi Router en zorgen er daarmee voor dat u overal in uw huis een betere verbinding heeft.

Terug naar het overzicht